Helikopteri dron i Kawasakit ngriti një ngarkesë rekord prej 200 kilogramësh

Kawasaki Heavy Industries testoi me sukses helikopterin me dron demonstrues pa pilot K-RACER-X2 dhe vendosi një rekord duke ngritur 200 kilogramë.

Kjo është pesha më e rëndë e ngritur ndonjëherë nga një mjet ajror pa pilot i zhvilluar në Japoni. Testi u krye në pistën Namie në zonën e testimit të robotikës në Fukushima dhe K-RACER demonstroi se mund të përballojë sfidat e transportit të ngarkesave të rënda me të cilat luftojnë dronët standardë.

Rajonet malore të Japonisë kanë probleme në ruajtjen e kapacitetit të transportit për shkak të mungesës së fuqisë punëtore dhe faktorëve të tjerë. Pavarësisht kësaj, kërkesa për dërgesa në kasollet malore është në rritje, si dhe për mirëmbajtjen e infrastrukturës publike në këto zona.

K-RACE-X2 fuqizohet nga një motor 300 kuaj/fuqi i marrë nga hiperbiçikleta H2R e Kawasaki. Kawasaki parashikon përdorimin e dronit për të ofruar furnizime të ndryshme në kasollet malore, gjatë fatkeqësive dhe për të transportuar mallra në kushte sfiduese.

Koncepti K-RACER, i cili debutoi në vitin 2020 me modelin X1, ka evoluar me ardhjen e modelit X2 me një rotor kryesor më të madh, i cili bëri të mundur ngritjen e 200 kilogramëve të ngarkesës.

Helikopteri i gjithanshëm pa pilot ka një rreze prej 100 kilometrash dhe mund të fluturojë për më shumë se një orë. Kawasaki është i përkushtuar për të përmbushur nevojat e shoqërisë, duke përfshirë dërgimin në kasolle malore.

Modeli X2 përdor benzinë me oktan të lartë dhe tregon përkushtimin e kompanisë ndaj inovacionit.

Kawasaki po zhvillon një sistem të automatizuar ngarkimi dhe shkarkimi, duke hapur rrugën për shërbimet e transportit pa probleme të mallrave. Kompania do të vazhdojë të përmirësojë teknologjinë dhe synon të fillojë prodhimin masiv të aeroplanëve