Kasami flet me gjuhën e VMRO DPMNE-së

“Besoj se do të jetë shumë më e lehtë që të zbatohen ndryshimet kushtetuese në kombinim të opozitës maqedonase dhe asaj shqiptare sepse besoj se atëherë marrëveshja e arritur do të jetë më e lehtë për t’u zbatuar”, thotë kryetari i Besës dhe një nga liderët e koalicionit të partive opozitare të shqiptarëve, Bilal Kasami, në një intervistë për “360 gradë” në MRT 1.

Lidhur me qëndrimin e VMRO-DPMNE-së se jo vetëm tani por edhe në të ardhmen nuk do të votojnë për amendamentet kushtetuese në këto rrethana, Kasami komentoi:

“Besoj se do të jetë e mundur një marrëveshje e re për zbatimin e detyrimeve të ndërmarra, për dinamikën e zbatimit të marrëveshjeve të ndërmarra dhe dhënien e garancive shtesë.

Në këtë kontekst, Kasami e konsideron të drejtë qëndrimin e VMRO-DPMNE-së.

“Mendoj se për ta është qëndrim korrekt sepse mendojnë se Maqedonia e Veriut u pajtua me Bullgarinë pa pasur, le të themi, mbështetje dhe legjitimitet të plotë nga qytetarët e Maqedonisë së Veriut për një marrëveshje kaq të rëndësishme”, thotë kreu i Besës.