Kasami jep tenderë me miliona për kompanitë me nga një punëtorë: Një agjenci turistike do të ndërtojë rrethrrotullime

Miliona tenderë vetëm nga Komuna e Tetovës kanë përfunduar te “Eko-Peu”, një kompani tetovare, e cila edhe pse ka vetëm një të punësuar, në vitin 2023 ka pranuar 9 tenderë me vlerë të përgjithshme prej 981,427 euro. A1on hetoi se kush është kompania “Eco-Peu”, e cila merr tenderë ekskluzivisht nga komuna e menaxhuar nga kryetari i Besës, Bilall Kasami.

Firma u hap në maj 2021, pesë muaj para zgjedhjeve lokale në të cilat Kasami fitoi besimin e tatuazhistëve. Emri i plotë i kompanisë është “Shoqëri për turizëm dhe hoteleri shërbimesh Eco-Peu DOOEL Tetovo”, por pavarësisht kësaj, ajo merr një sërë tenderash – nga mirëmbajtja e vazhdueshme deri në ndërtimin e unazës nga fshati Lisec në Kodrën e Diellit. “Eco-Peu” i merr të gjithë këta tenderë të ndryshëm, edhe pse përveç të ardhurave të shtuara, mbetet vetëm me një punonjës.

Pronarja është Habibe Bajrami, e cila ka themeluar kompaninë nën aktivitetin “Resorte dhe objekte të tjera për qëndrime të shkurtra”. Në fillim të vitit 2023, aktiviteti kalon në “Veprimtari shërbimi që lidhet me transportin tokësor”, aktivitete që nuk lidhen në asnjë mënyrë me mirëmbajtjen aktuale, aktivitetet e ndërtimit, mirëmbajtjen dimërore apo lidhjet e ujësjellësit, tendera që janë marrë në komunë.