Lloga: Taravari përçau Aleancën për Shqiptarët

Ministri i Drejtësisë në Maqedoninë e Veriut, Krenar LLoga tha në një intervistë ekskluzive për Euronews Albania se është e vështirë që partia “Aleanca për shqiptarët” të mbijetojë megjithatë ai tha se ekziston mundësia që ditën e shtunë të sheshohet situata.

Sipas Llogës kryetari i partisë Aleanca për shqiptarët ka shkelur pjesë të vendimit të cilat janë votuar unanimisht brenda partisë. Ai tha se propozimi i Taravarit në Facebook i pakonssultuar me partinë, e cila me votë unanime ka zgjedhur të futet e vetme në zgjedhje, është anti-statutore dhe sjell përçarje.

“Fatkeqësisht shanset që ti mbijetojë përçarjes po zvogëlohen por ka edhe një mundësi që ditën e shtunë të sheshohen të gjitha gjërat. Kryetari duhet të japë detaje për takimet dhe propozimet që ai ka bërë, për shkeljet statutore që ai ka bërë javët e fundit, duke përfshirë këtu mos thirrjen e këshillit dejtues të Partisë kryesisë qendrore apo edhe ofertave politike të cilat ai ika dhënë përmes Facebook-ut dhe jo para organeve të partisë.

Ka ndodhur ajo që paralajmëroi Hiristjan Mickovski nga VMRO-DPMNE, i cilinë 16 janar parashikoi saktë qtë që do të ndodhë në aleancën për shqiptarët.

Sot jemi në këtë moment kur kryetari i Partisë ka shkelur pjesën e vendimit të cilin ai dhe gjithë ne të tjerët kemi votuar që “Aleanca për Shqiptarët’ të shkojë e vetme në zgjedhje. Aleanca nuk ka diskutim që duhet të radhitet në forcat europiane dhe perëndimore, por a do duhet të shkojë me kampin qeverisës apo me kampin opozitar.

Këto dyshime, kanë lënë hije në strukturat e partisë dhe ishte e vetmja mënyrë që partia të ruaj unitetin që të shkojë e vetme në zgjedhje. Këtë vendim qeveria e ka marrë në mënyrë unanime, përfshirë këtu edhe zoti Taravari. Për çudi pa mandat as të kryesisë qendrore dhe as të kuvendit qendror zoti Taravari ka dhënë opsionin e tij përmes Facebook, kjo është në shkelje të statutit dhe shkelje e vendimit të kryesisë”,-tha ministri i Drejtësisë.