Mbi 700 persona të burgosur pas trazirave në Francë

Më shumë se 700 persona janë dënuar me burgim pas trazirave që ka përjetuar Franca në fund të muajit të kaluar, ka thënë ministri i Drejtësisë në Francë, Eric Dupond-Moretti.

Sipas tij, në total janë shqiptuar 1.278 dënime, dhe 96 për qind e tyre kanë pasur të bëjnë me akuza për vandalizëm dhe sulm ndaj zyrtarëve policorë.

Deri më tani është thënë se janë burgosur 600 persona.

“Ka qenë jashtëzakonisht e rëndësishme që ta kemi një përgjigje të qëndrueshme dhe sistematike”, ka thënë Dupond-Moretti për radion RTL.

“Ka qenë thelbësore që ta rikthejmë rendin kombëtar”.

Dhuna më e ashpër urbane në Francë, prej vitit 2005, ka nisur këtë vit më 27 qershor, pas një zyrtar policor e ka qëlluar për vdekje një 17-vjeçar me prejardhje afrikane, gjatë një kontrolli në trafik.