MPJ e Suedisë i dërgoi letër falenderimi Osmanit për përkrahjen e anëtarësimit të saj në NATO

Në një takim të rëndësishëm sot, Ministri i Punëve të Jashtme Bujar Osmani, priti me nderim Ambasadoren e Suedisë, Ami Larson Xhejn. Ky takim shënoi një moment të veçantë, ku u shkëmbyen letra mes ministrave të punëve të jashtme në lidhje me anëtarësimin e Suedisë në NATO.

Ministri Osmani shprehu urimet më të ngrohta për Suedinë në këtë hap të madh, duke theksuar se anëtarësimi i saj në Aleancën e Atlantikut të Veriut do të kontribuojë në forcimin e stabilitetit evropian dhe atij transatlantik. Ai vuri në dukje se ky zhvillim është një moment historik për Aleancën, duke e bërë atë më të sigurt dhe duke rritur sigurinë kolektive.

Gjithashtu, u diskutua për procesin e integrimit evropian të Maqedonisë së Veriut, ku Suedia rikonfirmoi mbështetjen e saj të palëkundur për anëtarësimin e vendit në Bashkimin Evropian sa më shpejt të jetë e mundur. Kjo mbështetje vjen në një kohë kur uniteti dhe solidariteti janë të domosdoshëm për të përballuar sfidat e sigurisë në kontinentin evropian.