Ndryshimet kushtetuese do të hapin mundësinë për fillim të suksesshëm të negociatave për anëtarësim në BE.

Nevojitet një konsenzus i gjerë për rrugën e reformave evropiane në mes të gjitha partive politike, si dhe nga qeveria edhe nga opozita. Në takimin e sotëm të Ministrit të Drejtësisë, Krenar Lloga, me Ambasadoren e Kroacisë, Nives Tiganj, është biseduar për procesin e ndryshimeve kushtetuese dhe marrjes së përgjegjësisë gjatë sjelljes së vendimit, me të cilin do të hapet rruga drejt familjes së madhe evropiane. Ky është një proces i pakthyeshëm që nuk ka alternativë.

Forumi për dialog i Prespës, i cili do të mbahet më 15 dhe 16 qershor në Strugë dhe në të cilit do të marrin pjesë funksionarë të lartë ndërkombëtarë, në mes të të cilëve edhe presidenti i Kroacisë dhe ministri i punëve të jashtme, do të jetë një bazë e mirë për thellimin e bashkëpunimit të ndërsjellë, fuqizimin e partneriteteve strategjike, perspektivën evropiane dhe euroatlantike të rajonit.

Lloga dhe Tiganj diskutuan edhe për sfidat me të cilat përballen kompanitë nga Kroacia që investojnë në vendin tonë dhe krijimin e vendeve të reja të punës.

Bashkëpunimi bilateral do të intensifikohet duke iniciuar përpjekje të përbashkëta për realizimin e projekteve përmes të cilave do të barten njohuritë dhe aftësitë për praktikat evropiane.