Në Austri ndodhet një xhami me emrin “Lulja e Srebrenicës” NGA SEPTEMBER 6, 2023 1 MIN READ

Qendra Kulturore Islame Klagenfurt organizoi një program të përshtatshëm në xhaminë “Lulja e Srebrenicës” për të shënuar përvjetorin e gjenocidit kundër boshnjakëve.

Është interesante se xhamia ku u mbajt manifestimi quhet “Lulja e Srebrenicës”, dhe ajo i hapi dyert për xhematët dhe vizitorët vitin e kaluar.

Në këtë eveniment morën pjesë shumë boshnjakë nga Austria, si dhe zyrtarë politikë nga qyteti i Klagenfurt-it, prandaj programi u mbajt në gjuhën boshnjake dhe gjermane. Programin e hapën organizatorët para xhematit, Suvad Emriq dhe Omer Bušatlić dhe një anëtare e kongregacionit Nizama Ramić foli para xhematit, e cila foli për gjenocidin nga këndvështrimi i saj.
Admir Lisica mbajti një ligjëratë me temën “Çfarë është Srebrenica për ne”, duke iu referuar rëndësisë së kultivimit të kulturës së kujtesës, foli me të pranishmit

Në këtë mënyrë, boshnjakët e Klagenfurt po përpiqen të kultivojnë një kulturë të kujtesës dhe t’i përcjellin një mesazh brezit të ri të boshnjakëve të lindur në Austri, në mënyrë që në të ardhmen ata vetë t’u tregojnë miqve dhe kolegëve të tyre bazuar në fakte për tmerret që përjetuan boshnjakët e Srebrenicës gjatë muajit korrik 1995.