Në Serbi u lëshua në përdorim autostrada e ndërtuar nga “Bechtel dhe Enka” në vlerë prej 740 milionë euro

Presidenti serb mori pjesë në hapjen e seksionit nga Pojata në Makreshan, i cili është pjesë e Korridorit Moravian, i cili lidh perëndimin me lindjen e Serbisë.

Anëtarët e qeverisë serbe udhëtuan me autobus panoramik në pjesën prej 16.8 kilometrash dhe në hapjen e autostradës mori pjesë edhe ambasadori amerikan në Serbi, Christopher Hill.

Vuçiq në fillim të fjalës së tij theksoi se kjo është një ditë e madhe për Serbinë.

– Sot është një ditë e madhe për ne, edhe kur koha kalon shpejt dhe do të thotë shumë, kur kjo bëhet vetëm një në një sërë ngjarjesh të rëndësishme, kjo është një ditë e madhe. Sepse pas 50 dhe 100 vjetësh njerëzit do ta ngasin këtë autostradë dhe do ta dinë se kush ua ka bërë. Koha është mjeshtri më i madh dhe një brez gjykohet nga veprat. Pasardhësit tanë do të gjykojnë gjurmët tona dhe unë e pres me padurim atë gjykim – tha presidenti Vuçiq dhe shtoi:

Kemi punuar shumë. U ndërtuan 7 ura, tre mbikalime, mure mbajtëse… E falënderoj veçanërisht njeriun nga Sri Lanka që kalon 24 orë këtu çdo ditë. Ai u shpërngul në Serbinë tonë dhe së bashku me 3500 punëtorë e bënë këtë. Kjo nuk është një çështje e vogël, kur flasim për mirëqenien e njerëzve që jetojnë këtu, ata do ta ndjejnë atë përmes një zone industriale më të fortë dhe më të fuqishme, kjo pjesë do të përdoret nga të gjithë njerëzit që shkojnë në banjë dhe Kopaonik. Ne kemi treguar se mund të punojmë dhe të ndërtojmë edhe në kohë të vështira. Sepse, siç thotë Crnjanski, “ne duhet të shkojmë drejt së ardhmes, të gjithë kombet më të lumtur shikojnë nga e ardhmja dhe shkojnë”. Për disa muaj do të hapim edhe 10 kilometra deri në Koshevë – tha presidenti Vuçiq.

https://www.instagram.com/buducnostsrbijeav/?utm_source=ig_embed&ig_rid=3e464711-1dbf-401f-bf63-804faa34175d