Në thirrjen për armëpushim, mbretëresha e Jordanisë Rania thotë se qëndrimi pro-palestinez nuk është antisemitik

Mbretëresha Rania Al Abdullah e Jordanisë ka bërë thirrje për një armëpushim në luftën e Izraelit kundër Hamasit, duke thënë se mbështetja e mbrojtjes së jetëve palestineze nuk është e barabartë me të qenit antisemitik apo pro-terrorizëm.

“Më lejoni të jem shumë, shumë i qartë. Të jesh pro-palestinez nuk do të thotë të jesh antisemitik, të jesh pro-palestinez nuk do të thotë se je pro-Hamasit ose pro-terrorizmit,” i tha Rania Becky Anderson të CNN të dielën, transmeton Klankosova.tv.

“Ajo që ne kemi parë vitet e fundit është akuza e antisemitizmit që po armatosej për të heshtur çdo kritikë ndaj Izraelit”, tha ajo.

“Dua të dënoj absolutisht dhe me gjithë zemër antisemitizmin dhe islamofobinë, por gjithashtu dua t’u kujtoj të gjithëve se Izraeli nuk përfaqëson të gjithë popullin hebre në mbarë botën. Izraeli është një shtet dhe është përgjegjës për krimet e veta”.

Izraeli shpalli një “rrethim të plotë” të Gazës pas sulmeve të 7 tetorit nga grupi militant palestinez Hamas, i cili kontrollon enklavën bregdetare.