Në vendkalimet kufitare “Tabanoc” dhe “Bogorodicë” pritje deri në 30 minuta

Komunikacioni në rrugët shtetërore zhvillohet në rrugë të thata. Intensiteti i trafikut në rrugët rrugore jashtë zonave urbane është rritur.

Në Bogorodicë për dalje dhe në Tabanoc për hyrje në vend, ka frekuencë të shtuar, koha e pritjes është rreth 15-30 minuta, njofton Flaka. Në pikat e tjera kufitare nga pala vendase nuk ka vonesa të mëdha për hyrje dhe dalje nga vendi.
AMSM rekomandon rregullim të shpejtësisë së lëvizjes, respektim të sinjalistikës në komunikacion dhe menaxhim të kujdesshëm të automjeteve, veçanërisht në rrugët nëpër lugina, lugina lumore dhe gryka, ku ka mundësi për rrëshqitje të dheut. Kjo veçanërisht vlen për segmentet Katllanovë – Veles, Mavrovë – Dibër – Strugë, Vinicë – Berovë dhe Koçan – Dellçevë. Flaka