Një poezi shqipe, të paktën 3.600 vjet e vjetër (DOKUMENT)

shkruan: Abdulla Mehmeti

PËR LASHTËSINË E SHKRIMIT TË GJUHËS SHQIPE

Kush tha se gjuha shqipe nuk është shkruar para më shumë se 600 vjetësh?!

Cila gjuhë e botës e ka ruajtur formën e saj të lashtë për mijëra vjet të pandryshuar?

Sa ka shkrime e mbishkrime në gjuhën e lashtë shqipe, të gdhendura në rrasa guri, që ndodhen të fshehur në muzetë e botës, shkrime të lashta në pergamenë, që janë pranguar e fshehur për studiuesit dhe opinioni nëpër arkivat e botës, që ta mohojnë lashtësinë e shqiptarëve dhe të gjuhës shqipe?

Mjafton që deri më sot, gati të gjitha vendbanimet më të lashta në Evropë, në Azinë e Vogël dhe gjetiu, flasin në gjuhën shqipe, edhe në formë të shkruar, të tjerat do të vinë ngadalë dhe sigurt, për inat edhe të mercenarëve vendës, që gjuhën e lashtë shqipe janë munduar ta dënojmë me harresë përmes falsifikimeve perfide.
(23. 10. 2023)

Fotografia: teksti i një poezie në gjuhën shqipe, së paku 3600 vjet e lashtë, e zbuluar nga studiuesi shqiptar Niko Stylos.