Protesta në parlament e opozitës, Gjekmarkaj: Përpjekje për të rikthyer dinjitetin

Demokratët janë të vendosur të vazhdojnë protestën e tyre në parlament me të gjitha format demokratike derisa të detyrojnë maxhorancën të respektojë të drejtat kushtetuese dhe Rregulloren e Kuvendit. Vendosmërinë e opozitës e përcolli në një intervistë për emisionin “Pa Censurë”, në RTSH, nënkryetari demokrat i Parlamentit, Agron Gjekmarkaj.

“Nuk e gjykoj si radikalizim, por si një përpjekje për të rikthyer dinjitetin. Ne kemi detyrën morale të mbrojmë mandatet dhe votuesit tanë. Kemi detyrimin historik për rikthimin e kushtetutshmërisë në vend. Po toleruam këtë, nesër do të ndodhin ngjarje më të rënda,” tha Gjekmarkaj.

Përmes protestës, që ka sjellë anormalitet në punimet e Kuvendit, opozita kërkon respektimin e Kushtetutës për ngritjen e komisioneve hetimore, përfaqësimin në komisionin e reformës zgjedhore me deputetët e përzgjedhur prej saj dhe mospërfshirjen e PS në punët e brendshme të grupit parlamentar të PD. Në këtë përplasje mes qeverisë dhe opozitës, vihet re heshtja e faktorit ndërkombëtar. Një heshtje që e ka ndier edhe nënkryetari demokrat i Parlamentit, i cili ka një apel për SHBA dhe BE.

“Ne jemi të interesuar për normalitet. Me këtë rast, i drejtohem dhe opinionit ndërkombëtar. Nëse duan të na vënë në provë, le të ndikojnë që të kthehet ligjshmëria. Nuk kërkojmë favore. Komisione hetimore, reformë zgjedhore. Pastaj ta shohin a kthehemi apo jo në shinat e normalitetit. Mesa duket është qeveria ajo që nuk do normalitet dhe do që t’i mveshë opozitës një fytyrë që nuk është e saj,” u shpreh Gjekmarkaj në emisionin “Pa Censurë”, duke pranuar se prej 2 vjetësh ka një ftohje të faktorit ndërkombëtar me PD edhe për shkak të debatit të brendshëm konfliktual.