Rama nga Shkupi: Procesi i Berlinit është një ombrellë në të cilën unë dua të fokusohem 100%

Kur të shkoj në Kosovë, ende shpresoj se Kurti nuk ka harruar që mysafiri nuk duhet ti përze nga shtëpia, ka thënë kryeministri shqiptar Edi Rama i pyetur nëse do të takohet me kolegun e tij nga Kosova, Albin Kurtin në Prishtinë, informon Indeks.mk

“Shpresoj që Albini të mos e ketë harruar se nëse dikush të vjen në shtëpinë t’i hapet dera dhe të ndalohet ta nxirrni nga shtëpia”, shtoi Rama duke iu përgjigjur pyetjes së një gazetari në konferencën e përbashkët për shtyp me kryeministrin. Ministri Dimitar Kovaçevski.

Kryeministri shqiptar iu referua edhe nismës “Open Bllakan”.

“Nëse do të mund të kthehesha një mijë herë, po aq herë do të kisha themeluar ‘Open Ballkanin’. Nuk është një nismë përjashtuese. Është vetëm një nga 72 nismat në rajon. Shihni numrat dhe përfitimet. Procesi i Berlinit është një ombrellë në të cilën unë dua të fokusohem 100%. Nuk e kuptoj se si ka ende dyshime për këtë kur faktet janë të qarta”, tha Rama.
I pyetur nëse kryeministri malazez Dritan Abazovic do t’i bashkohet “Open Ballkanit”, Rama tha se nisma duhet të jetë palë.

“Nuk dua që askush të flasë për komplote. Për mua nisma ishte në favor të rajonit. Kush nuk mori pjesë në të, gaboi, por iniciativa nuk është gabim”, theksoi kryeministri shqiptar.(Indeks.mk)