Shaqiri: Punojmë drejt reformave në arsim, ky 7 mars i gjeti mësimdhënësit me paga më të larta

Ministri i Arsimit dhe Shkencës, Jeton Shaqiri i ftuar në emisionin Klan Debat në lidhje me festën e 7 marsit, tha që kjo festë na gjen me beteja dhe sfida të shumta në fushën e arsimit, ku çdo ditë e më shumë po bëhen përpjekje për reformimin e ksaj fushe, siç është dhe rasti i unifikimit të pagave në arsimin e lartë.

“Ky 7 mars po na gjen me beteja dhe sfida të të cilat i patëm betejat si fillim me mësimin me prezencë fizike ose online, ndryshe nga ky 7 mars vitin e kaluar kishin një debat ku ishin të përfshirë të gjithë në sistemin arsimor sa i takon edhe pjesës që kishte bërë me paralajmërime të rrejshme brenda procesit të arsimit që ndikonin edhe në anën psikologjike të fëmijëve bombat e rrejshme si quheshin gjoja njoftimet nëpërmjet emajleve zyrtare. Në këtë 7 mars fatmirësisht nuk kemi dhe kemi gjetur fajtorët por edhe shtatë marset e kaluara kemi pasur debate në arsimin e lartë ku kaloi një propozim ligji i cili parashikon një rritje të pagave rreth 22% një debat i cili ishte në gjithë universitetet publike që duhet të jetë një reagim edhe për universitetet tjera në sektorin privat”, tha Shaqiri.

Ministri theksoi se arsimi meriton paga më të veçanta nga sektorët e tjerë, marrë parasysh rolin e rëndësishëm që ka në shoqëri.

“Kjo rritje humb duke pasur këtë debatin e pagave, më herët kam qenë edhe i kujdesshëm duke përmendur të mos bëhen krahasimet me sektorët etj sepse arsimi është sektorë i posaçëm që duhet financuar veçmas dhe nuk duhet krahasuar pagat me sektorë e tjerë sepse pagat e arsimit të lartë edhe para kësaj marrëveshje kolektive në vitin e kaluar kemi pasur edhe gjatë këtij viti rritje më shumë se 25 për qind”, deklaroi Shaqiri. /tvklan.mk