SHBA vendos nëndetëse bërthamore në Mesdheun Lindor

Një nëndetëse bërthamore gjithashtu mori pozicion në dislokimin e SHBA në Mesdheun lindor. Centcom, komanda përgjegjëse për operacionet në Lindjen e Mesme, ka njoftuar se anija e klasit Ohio është vendosur në punë.

Duhet të jetë USS Florida, një nëndetëse shumë e veçantë e shndërruar në një bazë raketash me vela: ka mbi 150 anije lundrimi me koka luftarake konvencionale në bord. Ajo ka një fuqi zjarri, e cila në të kaluarën e lejoi atë të zhvillonte një konflikt të tërë vetëm gjatë fushatës libiane kundër Gadafit, USS Florida hodhi 90 bomba kundër strukturave të regjimit.

Me mbërritjen e saj, flota amerikane në Mesdhe dhe Detin e Kuq tani ka rreth 300 raketa lundrimi, një pengesë për të bindur Iranin dhe Hezbollahun libanez që të qëndrojnë jashtë luftës në Gaza.