Shuhet zjarri në fshatin Beljakovcë dhe Rugincë në Nagoriçan të Vjetër, janë djegur tre shtëpi

Një zjarr ka shpërthyer së fundi në fshatin Beljakovcë, në Komunën e Nagoriçanit të Vjetër. Qendra për Menaxhimin e Krizave (QMK) njoftoi se zjarri i cili shpërtheu natën e kaluar, ka rezultuar në shkatërrimin e dy shtëpive dhe dy dhomave të shërbimeve brenda fshatit. Gjithashtu, një shtëpi e vjetër e braktisur në fshatin e afërt Rugincë. QMK bëri të ditur se zjarri u vu me sukses nën kontroll brenda dy orëve pas mesnate.

Zjarri përbënte një kërcënim të dyfishtë pasi u përhap në dy drejtime, duke mbuluar një hapësirë prej mbi një kilometër. Kjo situatë e rrezikshme rrezikoi disa shtëpi të tjera në Beljakovc dhe Rugincë. Përhapja e shpejtë e zjarrit u lehtësua nga erërat e forta dhe prania e barit të thatë, dhe pemëve të thata, duke përfshirë bredha të ulëta dhe bimë të tjera me gjelbërim të përhershëm.

Rrethanat e rënda bënë që ekipi i zjarrfikësve të ndërhyjnë gjatë natës, pasi vonesa deri në mëngjesin e hershëm kur mund të vendoseshin helikopterët mund të kishte përshkallëzuar rrezikun për fshatrat dhe banorët e tyre. Zjarrfikësit e kanë shuar zjarrin në terren gjatë natës për të zbutur kërcënimin.

Ndërkohë, Stojançe Angelov, drejtori i QMM-së, ka fotografuar me zjarrfikësit e guximshëm të angazhuar në shuarjen e flakëve në afërsi të Beljakovcës dhe Rugincës. Ai e ndau fotografinë e tij në rrjetet sociale, duke shpjeguar se zjarri ka prekur dy shtëpi të vjetra por funksionale dhe struktura ndihmëse në Beljakovc, si dhe një shtëpi të braktisur në Rugincë.

Angelov theksoi vendosjen e ekipeve të përkushtuara të zjarrfikësve në të dy frontet për të parandaluar çdo rindezje të mundshme. Që nga mëngjesi i së martës, zjarri nuk shfaqi shenja aktive.