Vjen një dimër i butë, por me më shumë borë se vitet e kaluara

Sipas analizave më të fundit të bëra me modelin më preciz numerik (ECMWF – Qendra Evropiane për Parashikime Afatmesme) , këtë dimër reshjet e shiut dhe borës nuk do të jenë aspak të mira për ne.

Muajt ​​dhjetor, janar dhe shkurt do të jenë të mbushur me reshje dhe do të jenë mbi mesataren, çka do të thotë se nuk do të na mungojë as shiu edhe bora. Jo vetëm këtu, por në të gjithë rajonin presim reshje të shpeshta shiu dhe bore dhe një përrallë të vërtetë bore.

Temperaturat do të jenë pak mbi mesataren, çka do të thotë se nuk presim një dimër më të butë, por me shumë më shumë borë se vitet e kaluara. Sigurisht, vorbulla polare do të kontribuojë herë pas here në temperatura jashtëzakonisht të ulëta të ajrit këtu.

Këtë dimër i gjithë rajoni, por edhe Maqedonia jonë, do t’i frikësohet fatkeqësive të reja të motit, të cilat po bëhen gjithnjë e më të forta. Edhe këtë dimër do të kemi frikë nga vërshimet dhe rrëshqitjet e dheut për shkak të reshjeve të shpeshta dhe të dendura të shiut dhe borës.