Windows 11 së shpejti do të funksionojë në gjysmë miliard pajisje

Sipas dokumentacionit të zbuluar, sistemi aktual operativ i Microsoft-it është i instaluar në më shumë se 400 milionë pajisje aktive. Ky është një numër çuditërisht i lartë, i cili i tejkalon pritshmëritë e vetë Microsoft-it.

Windows 11 mbushi dy vjet këtë muaj dhe rritja e tij ka qenë dukshëm më e ngadaltë se Windows 10. Edhe pse, kjo nuk është befasi pasi Windows 10 ishte një përmirësim falas për përdoruesit e Windows 7 dhe 8.1 dhe nuk kishte kërkesa të rëndësishme harduerike.

Nga ana tjetër, Windows 11 kishte kërkesa dukshëm të larta për harduer, kështu që ndodhi që kompjuterët ende të aftë të mos mund të ekzekutonin sistemin operativ më të fundit të Microsoft. Gjithashtu, ndryshimet në ndërfaqen e përdoruesit, të tilla si menyja e ridizajnuar Start, menytë e reja të kontekstit dhe më shumë, kanë penguar kryesisht njerëzit nga përmirësimi në Windows 11.

Microsoft ishte i vetëdijshëm se kërkesat e reja të sistemit do të ngadalësonin shkallën e miratimit të Windows 11, kështu që kishte pritshmëri modeste. Por nëse raportet për instalimin e Windows 11 në mbi 400 milionë pajisje aktive janë të sakta, kjo është shumë më tepër nga sa shpresonte gjigandi i softuerit.

Pritet që Windows 11 të jetë i pranishëm në mbi gjysmë milioni pajisje në vitin 2024. Në të njëjtën kohë, besohet gjithashtu se kompania do të prezantojë një version të ri të Windows (i quajtur jozyrtarisht Windows 12) në gjysmën e dytë të vitit të ardhshëm.

Sugjerohet që Windows 12 thuhet se do të sjellë ndryshime të rëndësishme në platformë, me integrim më të mirë të Cloud PC, veçori të inteligjencës artificiale dhe më shumë ndryshime në ndërfaqen e përdoruesit.